7 Mayıs 2012 Pazartesi

Play-off olmasaydı...

Galatasaray taraftarı puan farkı eriyince "Play-off olmasaydı..." diye cümleler kurmaya başladı. "9 puan öndeydik 5'e düştü", "Fenerbahçeli MAA olmasaydı ..." vs. vs. Oysa Eylülde belliydi Play-off oynanacağı. Oyun kuralları baştan belliydi yani. Peki Play-off olmasaydı Galatasaray'in sezonu 9 puan önde bitireceğinin garantisini kim veriyor? Örnekler verelim;


 Fenerbahçe'nin bu sezon sakatlanan oyuncusu bir hayli fazlaydı. Galatasaray ise sakatlık konusunda şanslıydı. Zaten bir sporsever olarak ve futbol yüzünden ağır ameliyat geçirmiş biri olarak kimsenin sakatlanmasını istemem. Ama mesela Gökhan Gönül sakatlandı. 10 gün sahalardan uzak kaldı. Normal sezonda hafta sonları maç oynanıyor. Yani 10 gün sahalardan uzak kalan oyuncu 1 maç kaçırıyor. 3 gün idman yapıp maça çıkıyor tekrar. Ama Play-off yüzünden her 3 günde bir maç oynandı. Yani 10 gün sahalardan uzak kalan oyuncu 1 değil 3 maç kaçırdı. Bu çok önemli bir detay.

Alex'in performansi düştüğünde bir taraftar Twitter'da Alex'e "Kaptan neyin var? Geçen sezonki performansından uzaksın" diye sorduğunda kaptanın cevabı "idman yapmıyoruz. Durmadan maça çıkıyoruz. Bu performansımızı etkiliyor" diye cevap verdi. Nitekim maçlar hafta sonu oynanmaya başladığında tekrar eski Alex'i izlemeye başladık.

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Emre, Alex, Aykut Kocaman ve yöneticilerimiz. Hepsi sezon boyu Play-off'a odaklandı. Demeçleri hep bu yöndeydi. Sow'u transfer ettiğimizde bile "Play-off için" dendi. Kondisyon yüklemesi bile sezon sonuna doğru yapıldı. Aykut hoca'nın stratejisiydi bu. ÇÜNKÜ PLAY-OFF OYNANACAĞI BELLİYDİ.

Play-off olmasaydı Fenerbahçe 9 puan önde bitirebilirdi sezonu. Play-off olmasaydı Galatasaray 15 puan önde bitirebilirdi sezonu. Bunu bilemeyiz. Bu bahanenin arkasına sığınmamak lazım. "Halamın bıyıkları olsaydı amcam olurdu.."

Son olarak Play-off saçma mı? Evet. Play-off yayıncı kuruluşun isteğimiydi? Evet. Seneye Play-off olsun mu? HAYIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...